На підприємстві «Компанія Ензим» провели дитячу екскурсію

Що таке дріжджі, як вони ростуть і які хлібобулочні вироби з них можна пекти – про це все розповідали дітям військових Львівщини, які завітали на виробництво «Компанії Ензим» у рамках благодійного проекту «Мій тато захищає Україну».

Окрім цього, дітям розповіли ще й про сам дріжджовий завод, а також про те, чим він займається і яку продукцію виготовляє. Екскурсію провели всіма ланками виробництва. Почали від лабораторної стадії, де діти мали нагоду побачити, як у пробірці під мікроскопом виглядає дріжджова клітина і закінчили пакуванням та складуванням дріжджів, коли готовий продукт вантажать в автомобілі і відправляють споживачам. 

1

Про враження від побаченого розповіла Анна Маякова, методист 58-го Будинку офіцерів: «Дітям дуже сподобалось! Вони люблять все нове, а тут ще й все побачили детально. Діти із захопленням розглядали дріжджі під мікроскопом та в захваті були від механізованих автоматичних процесів, особливо пакування, складання дріжджів».

2

Ознайомчі візити дітей на підприємстві «Компанія Ензим» стали хорошою традицією. Наприклад, минулого року  подібних екскурсій було декілька.

«У міру сил стараємось поєднувати свою роботу і ось такі соціальні справи. Стараємось урізноманітнювати дозвілля діток наших військових. На підприємстві спершу зробили для них невеличку вступну частину про сам технологічний процес, схематично про роботу підприємства розповів наш технолог. Потім була практична частина, показали їм основне – виробництво пресованих та сухих дріжджів», – пояснює Наталія Яцків, HR-менеджер «Компанії Ензим».

Дітки були в захваті від механізованих автоматичних процесів, особливо пакування і складування дріжджів. І варто лише побачити, з яким захопленням вони розглядали їх під мікроскопом! 

3

«Вкотре ми провели екскурсію для дітей і дуже раді, що їм було цікаво. Ми показали, як же відбувається виробництво дріжджів. Всі розуміють, що їх використовують для виробництва хліба та інших хлібобулочних виробів. Але навіть багато дорослих не знають, яка їхня природа і як їх виготовляють, – зазначає Володимир Єрохін, головний технолог «Компанії Ензим». – Ми показали, як відбувається процес виробництва на сучасному підприємстві за допомогою автоматизації – без використання людської сили, лише під керуванням комп’ютера. І от власне цей етап автоматизованого виробництва, за моїми спостереженнями, дітям найбільше і сподобався». 
4

На екскурсії побувало 24-еро дітей учасників АТО та учасників «Самооборони Львівщини». Також до екскурсії долучилися і учні літнього мовного табору. Його викладачка, Оксана Возняк, розповіла: «Ми маємо табір професій, і кожного дня розглядаємо якусь спеціальність. От сьогодні  – це професія пекаря, про неї ми говорили українською, англійською і польською».

5

6

Наприкінці діти завітали до Інноваційного центру хлібопечення «Компанії Ензим» «Хлібний дім». Там продукцію тестують і аналізують, і лише після цього вона потрапляє до ринок. Для діток спекли булочки у формі рослин і звірят. А у подарунок до екскурсії маленькі гості отримали сувеніри і пізнавальні буклети про дріжджі.

Share Button