Маленькі пекарі, паперові іграшки та звірі Марії Примаченко, або Як у Львові провели «Свято хліба»

Близько 10 років у Львові проводять «Свято хліба», яке для багатьох вже стало по-справжньому затишним і сімейним. Традиційно свято відбулося в одному з найулюбленіших місць відпочинку Львова – музеї просто неба «Шевченківському гаю».

Цього року  «Свято хліба» запам’яталося як ніколи – на відвідувачів очікувала цікава і насичена програма з ярмарками, конкурсами і майстер-класами. 

При вході у «Шевченківський гай», поряд з автентичними хатинками, зібралася юрба дітлахів – маленькі відвідувачі хотіли спробувати себе у ролі пекарів. Тут проводили майстер-клас «Весела пекарня». На галявині розмістили столи та мобільну пекарню, де майстри від «Компанії Ензим» показували малечі, як готувати тісто на випічку.

«Нас вчили правильно готувати тісто, і ми ліпили булочки і рогалики. Я пекла булочку з яблуками – вийшла дуже смачна», – розповідає восьмирічна Тетянка.

Охочих взяти участь у майстер-класі не бракувало! Малеча з ентузіазмом, під керівництвом майстрів, вчилася замішувати тісто і випікати різноманітні смаколики: рогалики, булочки і круасани.

І, варто зауважити, діти впоралися з цим завданням бездоганно!

«Цьогоріч ми провели багато різноманітних заходів для родинного дозвілля і дорослих, і дітей. Один з таких майстер-класів – «Весела пекарня». Ми хотіли показати дітям, що таке хліб і як він виготовляється – від початку і до кінця, що це живий і цікавий процес. Адже наша компанія має безпосередній стосунок до виготовлення хліба, бо без дріжджів він не буде пухким і запашним. Не дарма кажуть, що дріжджі – це душа хліба», ­– розповіла Олена Вовк, генеральний директор ПрАТ «Компанія Ензим» (ТМ «Львівські дріжджі»).

Учасникам свята розмальовували обличчя аквагримом і наносили барвисті візерунки. Також разом з дорослими дітлахи вчилися робити іграшки з паперу і сіна.

Всі охочі спробували свої сили в інтерактивному проекті – «Звірі Марії Примаченко». Малеча та батьки з запалом розмальовували фарбами звірів за мотивами творчості української народної художниці Марії Примаченко.

На сцені «Свята хліба» провели конкурс і для дорослих відвідувачів – участь у ньому взяли сімейні пари. Чоловіки демонстрували кулінарні вміння і мали швидко та вправно сформувати з тіста гарну плетінку. Переможці конкурсу отримали хлібопічки від ТМ «Львівські дріжджі».

«Сьогодні я вперше робив хліб, але куховарити люблю, – розповів переможець конкурсу Анатолій Горобець. – Зранку, коли дружина ще спить, я готую сніданок».

Анатолій та його дружина Алла зізнаються, що на перемогу не сподівалися, адже прийшли на «Свято хліба» відпочити. «Свято хліба» – це щось неймовірне. Дуже веселе, сімейне, і на душі так хороше і добре. Ми й не очікували, що виграємо подарунок від ТМ «Львівські дріжджі». Тепер спробуємо спекти хліб у цій хлібопічці вже сьогодні», – поділився враженнями Анатолій Горобець.

«Свято хліба» стало традиційним і для львів’ян, і для «Компанії Ензим».

«Наша співпраця з «Шевченківським гаєм» вже досить давня. Ми долучаємося до створення «живого» музею, де можна дізнатися щось нове, чомусь навчитися. Зокрема цього року ми долучилися до створення у «Шевченківському гаю» автентичного дитячого майданчика у стилі яворівської іграшки», – розповідає Олена Вовк.

Поміж тим гостей у «Шевченківському гаю» розважало барабанне шоу  «Drum Force», гурт «Погорілко Band», дует «Рімейк», ексклюзивна колекція студії-дизайну «Дівча» та гурт «Шпилясті кобзарі».

Share Button